Kun olet hankkinut uudet huonekalusi, halunnet niiden kestävän mahdollisimman pitkään. Täältä löydät hoito-ohjeita erityyppisille materiaaleille ja huonekaluille. Lue ne kokonaan ennen kuin päätät, minkä huonekalun valitset.
Jos olet epävarma huonekalusi materiaalista tai siitä, mitä hoito-ohjeita juuri siihen tulisi soveltaa, suosittelemme, että otat yhteyttä asiakaspalveluumme. Täältä löydät kaikki valikoimassamme olevat huonekalujen hoitotuotteet.
Sisällysluettelo:
Huonekalujen yleishoito - kaikki huonekalutyypit
- Kokoa uudet huonekalut aina puhtaalla ja pehmeällä alustalla, kuten huovan päällä
- Älä koskaan altista huonekaluja suoralle auringonvalolle. Auringonvalo voi lyhentää huonekalujen käyttöikää haalistamalla värejä ja heikentämällä kankaan kuituja
- Siirtele pehmustettujen huonekalujen selkä- ja istuintyynyjä säännöllisesti, jotta toppaus ei jakautuisi epätasaisesti. Vaihtoehtoisesti voit ottaa tavaksi istua sohvan eri osissa. Pöyhi löysät tyynyt ja tyynyt ja tasoita kangas reunoja kohti ryppyyntymisen välttämiseksi
- Suojaa aina lattia huonekalutassuilla. Suosittelemme kiinni liimattavia huonekalutassuja. Huonekalujen jalat, joissa on nauloja, voivat aiheuttaa puun halkeilua
- Tarkista säännöllisesti, että kaikki ruuvit on kiristetty kunnolla, ja kiristä ne tarvittaessa uudelleen
- Ole varovainen, kun siirrät huonekaluja, jotta ne eivät vahingoitu. Pöytiä, sänkyjä ja painavia tuoleja on aina nostettava, kun niitä siirretään. Jos raahaat niitä lattialla, on olemassa vaara, että jalat taipuvat ja katkeavat. Sohvia ja nojatuoleja on nostettava itse rungosta, ei käsinojista tai vastaavista. Muuten kangas tai saumat voivat halkeilla.
- Pidä vetoketjut yhdessä, kun vedät niitä yhteen, muuten saumat voivat rikkoutua
- Farkut, joissa on niittejä ja nappeja, voivat värjätä lakattuja pintoja. Farkut voi myös kuivavärjätä vaaleita pintoja. Siksi on tärkeää suojata tuolin istuimet ja vastaavat tyynyllä
- Ulkokalusteita ei ole tarkoitettu säilytettäväksi ulkona talvikuukausina. Huonekalujen kestävyyden parantamiseksi ja niiden vaurioitumisen välttämiseksi niitä on säilytettävä katetussa tilassa, joka ei ole liian kylmä ja kostea.
Puuhuonekalut
Pöytätasot on yleensä valmistettu joko massiivipuusta tai MDF-levystä, joka on viilutettu tai lakattu. Massiivipuun etuna on se, että pinta on elävämpi, ja halutessasi voit helposti hioa ja maalta sen uudelleen. Haittapuolena on, että massiivipuu on alttiimpi halkeilemaan. Jotta uudet puuhuonekalut eivät halkeilisi, niitä ei kannata uusina altistaa voimakkaalle kuumuudelle. Vältä niiden sijoittamista lämmönlähteiden, kuten lämpöpattereiden tai takkojen läheisyyteen.
Öljyttynä toimitettu tammi on öljyttävä vielä kerran ennen ensimmäistä käyttökertaa ja uudelleen muutaman kuukauden kuluttua. Sen jälkeen tarpeen mukaan. Kun puu alkaa näyttää vaalealta tai kuivalta, se on öljyttävä, sillä muuten siihen voi muodostua laikkuja ja halkeamien riski kasvaa. Suosittelemme Leathermasterin Wood Wax Oilia. Se on tavallinen huonekaluöljy, jossa on hieman vahaa suojaavan pinnan aikaansaamiseksi. Valkoisia öljyttyjä huonekaluja varten on White Wood oil, joka säilyttää valoisan pinnan.
Öljytystä tammiviilusta valmistettuja huonekaluja hoidetaan samalla tavalla kuin öljytystä tammesta valmistettuja huonekaluja.
Huonekalut, joiden pinta on lakattu tai värjätty, on käsiteltävä säännöllisesti huonekalujen kiillotusaineella (esim Leathermasterin Furniture Polish pinnan suojaamiseksi.
On muutamia asioita, jotka on pidettävä mielessä, jotta vältät puun värjäytymisen ja vahingoittumisen.
- Pyyhi roiskuneet nesteet välittömästi
- Älä koskaan laita kuumia kattiloita tai lautasia suoraan pöydälle – käytä pannunalusia
- Odota muutama kuukausi ennen kuin asetat pöytäliinoja tai minkäänlaisia asetelmia pöydälle, jotta vältät kirkkaat alueet, kun ympäröivä puu on tummunut päivänvalossa. Siirrä tavaroita pöydällä, jotta ne eivät pysy liian kauan samassa paikassa
- Vältä suuria lämpötilaeroja äläkä säilytä huonekaluja ulkona
- Pyyhi säännöllisesti kevyesti kostealla liinalla tai kankaalla ja pyyhi uudelleen kuivalla liinalla. Vaihtoehtoisesti käytä mikrokuituliinaa
- Vältä voimakkaita pesuaineita tai hankaavia aineita ja sieniä
Täältä löydät ruokapöytien valikoimamme ja valikoiman puisia sohvapöytiä.
Marmorin hoito
Marmori on erittäin kestävä materiaali, jos sitä hoidetaan oikein. Huonekalujemme marmori käsitellään aina peruskiillotuksella. Paras hoito tämän jälkeen on pelkkä mäntysuopa. Sitä voidaan käyttää tiivistettynä tai laimennettuna yhdellä osalla vettä ja yhdellä osalla saippuaa. Levitä tavallisella sieniliinalla ja anna kuivua. Tämä antaa suojaavan pinnan ja poistaa esimerkiksi kukkaruukkujen ja vesilasien jättämät renkaat.
Pidä seuraavat asiat mielessä, jotta vältät värimuutokset ja vahingot:
- Pyyhi roiskeet välittömästi pöytälevyltä. Marmori on hyvin herkkä roiskeille.
- Vältä kokonaan happamia puhdistusaineita. Happamat nesteet, kuten viini, etikka, kahvi, hedelmämehu, hiilihappo, etikka jne. voivat aiheuttaa pysyviä värimuutoksia, jos niitä valuu pinnalle.
- Käytä aina lasien ja lautasien alustoja, jotka asetetaan pinnalle.
- Käytä päivittäiseen puhdistukseen vedellä kostutettua tiskirättiä.
- Voimakkaampaan puhdistukseen suositellaan puhdasta alkoholia tai ohennetta.
Marmorille on saatavilla erikoistuotteita. Nämä sopivat käsittelemättömälle, raa'alle marmorille. Koska huonekaluissamme olevaa marmoria on viimeistelty eri tavoin tehtaalla, emme suosittele näiden tuotteiden käyttöä huonekaluihimme ja marmoripöytiimme.
Betoni on huokoinen materiaali, joka sisältää sementtiä, hiekkaa, kiviainesta ja vettä. Koska niissä käytetyn hiekan ja kiven väri voi muuttua, ajan myötä niihin voi syntyä pieniä ilmakuplia ja pienehköjä halkeamia. Tämä ei ole vika, vaan materiaalin luonnollinen ominaisuus.
Betoni on erittäin kestävää ja saa ajan myötä kauniin patinan, mutta se on herkkä huonolle kohtelulle. Puhdistukseen saa käyttää vain saippuaa ja vettä. Suhteen tulisi olla yksi osa saippuaa ja neljä osaa vettä. Pyyhi pinta puhdistuksen jälkeen ja anna sen kuivua kokonaan ennen kuin asetat sille mitään. Saippuakäsittely sekä puhdistaa että suojaa pintaa.
Materiaali on erityisen herkkä hapoille, kuten punaviinille, etikalle ja hedelmämehuille. Jos sitä valuu pinnalle, se on pyyhittävä välittömästi pois. Koska betoni on huokoista, se imee helposti nesteitä ja voi värjäytyä. Ulkona käytettävä betonin säännöllinen saippuapesu on erityisen tärkeää. On myös tärkeää, että huonekalut säilytetään talven aikana katteen alla. Niitä ei tarvitse tuoda sisälle, parveke, autokatos tai vastaava suoja riittää. Huonekalujen päälle ei saa laittaa pressua.
Varmista, että betoniset pöytälevyt ovat täysin tasaisesti alusrakenteen päällä, jotta ne eivät halkeile. Betonilaatat on kuljetettava tasaisella alustalla ja pystyasennossa. Täältä löydät pöytiä ja muita
betonikalusteita.
Untuva vai kylmävaahto?
Sohva, jonka tyynyissä on untuvaa, antaa istujalle pehmeän ja miellyttävän olon. Jotta untuvatäytteinen sohva kestäisi mahdollisimman pitkään, sinun on noudatettava tiettyjä hoito-ohjeita. Untuvatyynyjä on pöyhittävä päivittäin, ja jos mahdollista, sisätyynyt on otettava ulos pari kertaa vuodessa ja tuuletettava ulkona muutaman tunnin ajan. Jos haluat vähän huoltoa vaativan sohvan, valitse sen sijaan kylmävaahtopehmustettu sohva. Kylmävaahtomuovi voidaan varsinkin aluksi kokea hieman untuvaa kiinteämmäksi, mutta se pitää muotonsa erittäin hyvin.
Tahrojen syntyminen uusiin kangashuonekaluihin ei ole hauskaa. Suosittelemme, että kalusteet kyllästetään välittömästi niiden vastaanottamisen jälkeen, jotta vähennetään riskiä, että roiskeet pääsevät kankaaseen, ja samalla estetään myös nukkaantuminen. Jotta kangas pysyisi tuoreena ja jotta vältyttäisiin nukalta, on suositeltavaa imuroida huonekalut huonekalusuuttimella vähintään kerran kuukaudessa. Huonekalut on puhdistettava kerran tai kahdesti vuodessa, erityisesti sovitetun
tekstiilien puhdistusohjeen löydät täältä. Puhdistuksen jälkeen huonekalukangas on kyllästettävä uudelleen.
Jos sohvan kankaaseen jää nukkaa on suositeltavaa, että poistat ne nukanpoistajalla ja puhdistat ja kyllästät sohvan sen jälkeen.
Aito nahkasohva on huonekalu, joka on tehty kestämään, jos siitä huolehditaan asianmukaisesti. Tarjoamme huonekaluihimme kahta eri nahkatyyppiä.
Aniliininahka on hieman hienostuneempi, läpivärjätty nahka, joten siitä puuttuu pintavärjätyn nahan suojaava pintakerros. Toisaalta se saa vuosien mittaan erittäin hienon patinan, jos siitä huolehditaan asianmukaisesti. Aniliininahkakalusteet on aina käsiteltävä suojaavalla tuotteella ennen käyttöä. Sen jälkeen huonekalut on puhdistettava ja kyllästettävä vähintään muutaman kerran vuodessa. On tärkeää puhdistaa ja poistaa lika ennen kyllästämistä, sillä muuten lika kapseloituu, mikä heikentää nahan kestävyyttä pitkällä aikavälillä. Voit vapaasti käyttää Leather Clean and Protect Maxi -puhdistus- ja suojaussarjaa.
Pigmentoitu nahka on päällystetty pintakäsittelyaineella, joka tekee pinnasta erittäin vastustuskykyisen roiskeita vastaan. Haittapuolena on, että nahka menettää osan hengittävyydestään eikä vanhene patinoitumalla samalla tavalla. Lapsiperheille ,tai jos sinulla on lemmikkejä, suosittelemme huonekaluja, joissa on pigmentoitua nahkaa. Pigmentoitu nahka on puhdistettava ja kyllästettävä samalla tavalla kuin aniliininahka, mutta nahkaa ei tarvitse kyllästää heti sen vastaanottamisen jälkeen.
Vaalealle nahalle suosittelemme Dye Guard -tuotetta suojaamaan esim. farkkujen jättämiltä värijäljiltä. Jos farkut värjäävät sohvaasi, et voi käyttää sitä valituksen syynä, koska värjäytymisen aiheuttajat ovat farkut, ei sohvan nahka. Jos huonekaluihin on jäänyt farkkutahra, on suositeltavaa poistaa se mahdollisimman pian esimerkiksi Strong Effect Cleanerillä.
Keinonahalle suositellaan Leather Imitation Conditioneria, joka sekä puhdistaa että suojaa huonekalujasi. Tavalliselle nahalle tarkoitettuja puhdistus- ja suojaustuotteita ei saa käyttää keinonahkaan. Keinonahat voidaan puhdistaa esimerkiksi imuroimalla ne varovasti tai pyyhkimällä hieman kostealla liinalla.
Rottinki on luonnonmateriaali, jonka väri voi muuttua ja joka voi muuttua ajan myötä. On muutamia asioita, jotka on tärkeää ottaa huomioon, jos haluat rottinkihuonekalujesi pysyvän mahdollisimman raikkaina mahdollisimman pitkään.
Rottinki on herkkä voimakkaalle kuumuudelle ja kuivalle ympäristölle. Se voi kuivua ja haurastua tällaisessa ympäristössä. Talvikuukausina, kun ilma sisätiloissa on kuivaa ja lämmintä, rottinkia on suihkutettava säännöllisesti vedellä, jotta se pysyy kosteana.
Rottinkituolien istuin on rakennettu siten, että paine on tasainen koko istuimen alueella. Siksi on tärkeää, ettet KOSKAAN polvistu tai seiso rottinki-istuimella. Käytä tuolia VAIN istumiseen. Ajan myötä rottinki venyy, varsinkin jos tuoleja käytetään usein. Voit sitten saada sen entiselleen kokeilemalla seuraavaa konstia: Aseta tuoli ylösalaisin ja laita sen alle lämmin kostea pyyhe. Anna kuivua yön yli, kunnes sekä pyyhe että rottinki ovat kuivuneet luonnollisesti. Älä käytä tuolia 48 tuntiin.
Suosittelemme, että käytät rottinkituoliin istuintyynyjä, sillä se pidentää sen käyttöikää huomattavasti.
Puhdista tuolit puunpesuaineella tai miedolla saippualiuoksella. Puhdista pehmeällä liinalla tai pehmeällä harjalla. Jos mahdollista, anna tuolin ilmakuivua päivän ajan lämpimässä ja hieman tuulisessa säässä, jolloin rottinki ei pääse homehtumaan. Home voidaan poistaa vetyperoksidilla tai valkaisuaineella sekoitettuna haaleaan saippuaveteen. Huuhtele huolellisesti ja kuivaa ilmakuivaksi lämpimänä päivänä.
Älä koskaan säilytä rottinkihuonekaluja kylmissä ja kosteissa tiloissa äläkä altista niitä suurille lämpötilan vaihteluille. Älä laita niitä varastoihin tai muihin suljettuihin tiloihin, joissa on huono ilmankierto.
Puuhuonekalut vaativat huolenpitoa, jotta niiden kestävyys paranisi ja niiden käyttöikä pitenisi.
Pieniä halkeamia voi esiintyä, mutta ne eivät vaikuta huonekalujen käyttöikään tai kestävyyteen.
Tiikki sisältää luonnollista öljyä, ja jos huonekaluja ei öljytä, ne harmaantuvat vähitellen, mutta jos haluat säilyttää kullanruskean värin, sinun on öljyttävä huonekalut.
Kun purat uudet tiikkihuonekalut pakkauksesta on tärkeää, että peset ne, jotta viimeisetkin valmistusprosessissa syntyneet hiomapölyt saadaan poistettua, ja varmistat, että huonekalut kuivuvat mahdollisimman nopeasti (älä käytä painepesuria).
Monet tiikkihuonekalut toimitetaan valmiiksi koottuina, mutta yleensä jalat ja pienemmät yksityiskohdat on koottava itse, ja on tärkeää, että kiristät ruuvit jonkin ajan kuluttua, sillä tiikki on elävää materiaalia.
Käsittelemätön tiikki:
Jos jätät tiikin käsittelemättä, se muuttuu hopeanharmaaksi, on alttiimpi tahroille ja se on pestävä säännöllisesti mäntysuovalla ja vedellä homeen välttämiseksi.
Öljytty tiikki:
Öljytty tiikki saa kullanruskean sävyn ja on vähemmän altis tahroille, ja prosessi on toistettava kaksi kertaa vuodessa.
On tärkeää, että huonekalut ovat täysin kuivat ennen tiikkiöljyn levittämistä.
Sijainti:
Sillä, miten tiikkihuonekalut sijoitetaan, voi olla suuri merkitys.
Jos huonekalut on sijoitettu katon alle, huoltotarve on pienempi; jos huonekalut on sijoitettu ilman kattoa, huoltotarve on suurempi, ja suosittelemme huonekalujen suojainten käyttöä.
Jos huonekalut sijoitetaan veden lähelle tai puiden läheisyyteen, tarvitaan enemmän huoltoa.
Sateisen kesän aikana tarvitaan enemmän huoltoa.
Huonekalujen suojaus:
Kun huonekalujen päälle laitetaan huonekalujen suojus, on otettava huomioon muutamia asioita.
Kun suojus on huonekalun päällä, puun ja kannen välissä on oltava ilmarako, jotta puu voi hengittää, ja on myös tärkeää, että suojus ei ole suoraan pöytälevyä vasten.
Useimmat huonekalupeitteet eivät ole täysin vedenpitäviä, koska niiden on tarkoitus hengittää, mikä tarkoittaa, että veden on voitava valua pois peitteestä, joten estä ennalta veden kertyminen.
Talvisäilytys:
Kun säilytät huonekaluja talven yli, on tärkeää pestä ne huolellisesti vedellä ja saippualla, ja jos ne ovat pahasti likaantuneet, saatat joutua pesemään ne tiikinpesuaineella.
Jos olet öljynnyt huonekalut on tärkeää, että ne öljytään ennen varastointia.
On tärkeää, että huonekalut säilytetään hyvin tuuletetussa tilassa.
Sienet ja homeet:
Joissakin ääritapauksissa sieni- ja hometartuntoja voi esiintyä ohjeiden noudattamisesta huolimatta, mutta tämä ei voi olla valituksen peruste.
Jos havaitset sieniä tai hometta, huonekalut on pestävä mahdollisimman pian vedellä ja saippualla tai tiikinpesuaineella, tai pahimmassa tapauksessa hiominen hienolla hiekkapaperilla voi olla tarpeen.